Sint Michielsgestel - Noord Brabant

Advies Coronavirus

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 21:30

 

Beste mensen,

 

Er zijn coronabesmettingen in Nederland en Duitsland gesignaleerd. Vanzelfsprekend is EHBO Vereniging Sint Michaël  alert op de berichtgeving rond de ziekte COVID-19 en treffen we waar nodig snel voorzorgsmaatregelen.

Uitgangspunt zijn de adviezen van het landelijke coördinatiepunt RIVM. Het virus verspreidt zich via hoesten en niezen. Er is vrij direct contact nodig om het over te dragen.

De symptomen lijken op die van griep: longklachten, kortademigheid, hoesten en koorts. Meer informatie over het coronavirus is te vinden op deze site van het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden  

 

Voorzorgsmaatregelen op de werkplek tijdens een assistentie.

 

Samen met jou willen we zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Aan jou vragen we het volgende:

 • Was regelmatig je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg in afgesloten vuilnisbakken.
 • Houd afstand van mensen met griepverschijnselen.
 • In alle ruimtes waar regelmatig personen komen staan inmiddels desinfectiemiddelen of deze zullen zo snel mogelijk worden geplaatst. We vragen je hier gebruik van te maken en ook de personen hierop attent te maken.
 • Bij het schoonmaken zal de komende tijd extra aandacht worden besteed aan oppervlakken en voorwerpen die door veel verschillende mensen worden aangeraakt.
 • Ben je in contact geweest met iemand die besmet is? Neem altijd direct contact op met je Huisarts.
 • Als je onlangs in een land/regio bent geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus en je hebt koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten, neem dan telefonisch contact op met je huisarts, blijf thuis totdat je een diagnose  hebt.
  Zie plekken waar het virus wijdverspreid is (>100 ziektegevallen – felrode en donkerrode gebieden)
 • Ben je in een risico gebied geweest maar heb je geen verschijnselen? Dan is er geen reden tot paniek, zorg voor goede hygiëne en neem regelmatig je temperatuur op.

 

Ga je op reis?

Ga je binnenkort op reis? Bezoek aan plekken waar het virus wijdverspreid is, is op eigen risico. Let goed op het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en volg eventuele overheidsmaatregelen op. Het kan zijn dat er een verbod komt op evenementen waar veel bezoekers verwacht worden.

 

Veranderingen

Volgens de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) is Nederland goed voorbereid en is er geen reden tot paniek. Ook de EHBO Vereniging Sint Michaël  volgt uiteraard het nieuws en zal alle maatregelen nemen die nodig zijn om verdere verspreiding van het virus te beperken. Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte van ontwikkelingen die van invloed op ons assistentie kunnen zijn en van de voorzorgsmaatregelen die we samen kunnen treffen.

 

Heb je na het lezen van deze mail nog vragen? Neem gerust contact op met EHBO Vereniging Sint Michaël  .

Met vriendelijke groet,

Namens E.H.B.O. "Vereniging Sint Michaël"

Mob. Tel. Nr. : 06-47675475

E: info@ehbosintmichael.nl

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.